Társasjáték

2005/07/19

Mi a helyes?

Szerintetek helyes az, ha az ember föladja az elveit egy barátságért? Ha elfogadja, hogy mindig minden a másik igényei szerint alakuljon? Vagyis: mi a fontosabb, az önbecsülés vagy a barátság? Tudom, hogy ez így konkrétumok nélkül nehéz, de szeretném, ha mindenki, aki olvas, véleményt mondana. Lehet rajta gondolkodni.

5 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Önbecsülés! Abból csak egy van, barátból több... ráadásul, ahogy látom, a probléma nem most merült fel először...

20/7/05 09:42  
Anonymous Névtelen said...

gondold végig, miben gyökerezik az a barátság. ha az elején sikerült összeegyeztetni az önbecsüléssel és az elvekkel, és nyilván lehetett, különben nem alakult volna ki, akkor azóta történt valami. ha nálad, akkor neked kéne engedni, ha nála, beszélj vele a dilemmádról. hálistennek nem egyezünk, sem a világnézetünk, sem az értékrendünk, ezért kompromisszumokat kell kötni, és nem a különbözőségeket kell keresni, hanem a közös pontokat, és ezek biztos megvannak. érdemes rájuk építeni, nekem megy:) egy sor közhely tudom, de talán van benne igatság.

20/7/05 10:19  
Anonymous Névtelen said...

csatlakozom: megbeszélni kell, ha bajod van, ha így érzed, és nem hagyni a faszba. aztán ha nem érti, nem érdekli, nem változtat, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy van-e így értelme. szóval nem magadban problémázni, hanem kibeszélni vele!

20/7/05 14:35  
Anonymous Névtelen said...

Az elveidet nem kell teljesen feladnod. kivételezni lehet. ha azon személlyel teljes az életed, bizonyos dolgokon lendülj át. ha megy..

20/7/05 18:19  
Anonymous Névtelen said...

nalam sokszor a baratsag. az a baj, hogy nem vagyok haragtarto. onbecsulesem meg nincs :(

21/7/05 14:12  

Megjegyzés küldése

<< Home