Társasjáték

2005/08/21

Gusztus húsz

Hogy milyen volt gusztus huszadika közjogi méltóságok, felvonuló gazdák, remegő térdű fasiszták, pékek, sportrepülők, plakátok, egy megasztáros illetve a kádárista rockopera társaságában? Fárasztó.
S. óbudai bulija ellenben hamar véget ért, míg az évfolyamtárs N. belbudai összetartását kihagytam. Most a szerkesztőségben ülök, a divatbuzi Scissor Sisterst hallgatom, és szellemes mondatokat próbálok papírra vetni.

3 Comments:

Blogger bitadani said...

nem. de azért persze megírtam :)

22/8/05 11:47  
Anonymous Névtelen said...

Talán tényleg off, de...
Kicsit aggódtam hogy mi lesz, mikor kihal az én szüleim generációja, illetve nem is kihal, hanem csak az élet rendje szerint kisnyugdíjas lesz; valamint a régi tipusú pénzes német turisták helyét (azokra a nyugatiakra gondolok, akik az NDK-ban ragadt családtagjaikkal évtizedeken át pl. a Balaton partján találkozgattak, így lendítve fel többek közt a "zimmerfrei"-t és a gofriipart kis hazánkban) az uniós turisták veszik át (akikben - dán tapasztalataim szerint - fel nem merül, hogy bármiért borravalót/extra pénzt kéne adni), szóvalhogy akkor (tehát most) mi lesz a csárdákban a zenészekkel: lesz-e vajon kinek elhúzni a nótáját vagy tán ők is a lópatkoló kovácsok sorsára jutnak... Nos, nem nagy örömmel, de jelenthetem, megvan a fizetőképes kereslet kigyúrt, nagymagyar fiatalok személyében, akik turul madár-röptetős és más, irredenta műnóták dalolásával szeretik levezetni a vacsi okozta fáradalmakat.
Juhhé :(
Legalábbis így volt ez 20-án este (végülis ez a comment aproppója), Abádszalókon, a Lila akácban, ami amúgy tökéletes hely nyáresti vacsorákhoz.
És az is érdekelne, hogy meg tudja-e erősíteni valaki, amit mi utóbb delíriumos képzelgésnek tudtunk be magunk közt, miszerint a Petőfi rádió közvetítette a tüzijátékot. Sistergés-pukkanás-sistergés perceken át, először azt hittük, elkeveredett a rádiósáv, csakhogy aztán felhangzott a Himnusz. Döbb. Mondjuk egy szpíker azért hiányzott, aki "de szép sárga" és "ó, most jön mégegy" felkiáltásokkal tehette volna érzékletesebbé az adást...
Nemtommérírtam.

22/8/05 12:23  
Blogger bitadani said...

ez a rádiós tűzijáték tetszik :)
annak idején színházi közvetítések is voltak a rádióban, ahol a narrátor néha odabúgta, hogy és most valaki belép balról...

22/8/05 15:46  

Megjegyzés küldése

<< Home