Társasjáték

2005/08/13

Hepiend?

Az I'm a monster meghallgatása most nem tett jót a lelkemnek. És nem tudom, mi tenne. Talán ha századszor is újraolvasnám a kedvenc könyvemet. Vagy ha tudomásul venném végre, hogy az élet nem habostorta, vagy fenékig tejfel; szóval bármi legyen is, biztosan nincs köze a tejtermékekhez.

"Este már csakugyan vonaton ültek. Üzleti dolgokról beszéltek, apja elmesélte, hogy mi történt a vállalatnál azalatt, amíg Mihály távol volt, és hogy milyenek a kilátások, és hogy milyen új munkakört akar Mihályra bízni.
Mihály hallgatta. Hazamegy. Megint megkísérli azt, ami tizenöt éven át nem sikerült: komformizálódni. Talán most sikerül. Ez a sorsa. Megadja magát. A tények erősebbek voltak nála. Megszökni nem lehet. Mindig ők az erősebbek, az apák, a Zoltánok, a vállalatok, az emberek.
Apja elaludt, és Mihály kibámult az ablakon, a hold fényében próbálta kivenni a toszkán hegyek körvonalait. Életben kell maradni. Élni fog ő is, mint a patkányok a romok közt. De mégis élni. És ha az ember él, akkor még mindig történhetik valami."

Sosem tudom eldönteni, hogy ez hepiend-e.

5 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Bizonyos életkor felett hepiend (alatta csak szomorú, de szükséges megalkuvás). Viszont meg kell érni azt a bizonyos kort.
Próbáltad már Gubbióban olvasni az Utas és holdvilágot? Pazar dolog.

14/8/05 13:21  
Blogger bitadani said...

khm, asszem én még a bizonyos életkor alatt vagyok...
gubbio eddig kimaradt, ahogy olaszország 90%-a...

14/8/05 14:40  
Anonymous Névtelen said...

perszehogy hepiend.

14/8/05 17:45  
Blogger zsaklin said...

a kedvenc könyvem. és mivel bizonyos kor felett vagyok, nekem hepiend. vagy olyasmi.

15/8/05 18:46  
Blogger bitadani said...

úgy látom, lassan kinevezhetjük akár a blog kedvenc (illetve official) könyvének is, ha mindenki szereti :)

17/8/05 11:43  

Megjegyzés küldése

<< Home